EKOLOJİK SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ

Yirminci yüzyılın ikinci yarısında yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışı, çevre sorunları yanında, artan nüfusun yeterince beslenememesi yani açlık sorunun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Artan nüfusun beslenme gereksinimi, insanoğlunu tarımda birim alandan; maksimum ürün almaya yöneltmiştir. Birim alandan yüksek verim almaya yönelik yoğun ve bilinçsiz tarım ilacı ve gübre kullanılması ve sonuç olarak, bu kimyasalların tarımsal ürünlerde oluşturduğu ve yeraltı sularına karışarak içme sularında yarattığı kalıntılar, insan sağlığını ve yaşamını tehdit etmeye başlamıştır. Verim artışı ile yetinilmemiş, genetik bilimin tüm teknolojileri de kullanılmaya başlanmış, bitki ve hayvanların DNA yapıları değiştirilmiş, melezleme ve klonlama yöntemleri uygulanmıştır. Tüm bunların sonucunda ekolojik denge bozulmakla kalamamış, gıdaların doğal aromaları da değişmiş; kullanılagelen sentetik kimyasal maddeler, başta insan olmak üzere bütün canlılar üzerinde olumsuzluğa yol açmıştır. Ancak bundan sonra yapılması gereken, uygulanan bu yanlış yöntemlerden vazgeçerek, çevre için gerekli önlemleri de alarak üretimi arttırmak ve sağlıklı toplumlar yetiştirmektir.

Erişime Açık
Görüntülenme
22
29.03.2024 tarihinden bu yana
İndirme
1
29.03.2024 tarihinden bu yana
Son Erişim Tarihi
25 Eylül 2024 17:25
Google Kontrol
Tıklayınız
Tam Metin
Tam Metin İndirmek için tıklayın Ön izleme
Detaylı Görünüm
Eser Adı
(dc.title)
EKOLOJİK SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ
Yazarlar
(dc.contributor.author)
MURAT BİLGÜVEN
Yayıncı
(dc.publisher)
Ekoder
Yayın Türü
(dc.type)
Kitap Bölümü
Özet
(dc.description.abstract)
Yirminci yüzyılın ikinci yarısında yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışı, çevre sorunları yanında, artan nüfusun yeterince beslenememesi yani açlık sorunun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Artan nüfusun beslenme gereksinimi, insanoğlunu tarımda birim alandan; maksimum ürün almaya yöneltmiştir. Birim alandan yüksek verim almaya yönelik yoğun ve bilinçsiz tarım ilacı ve gübre kullanılması ve sonuç olarak, bu kimyasalların tarımsal ürünlerde oluşturduğu ve yeraltı sularına karışarak içme sularında yarattığı kalıntılar, insan sağlığını ve yaşamını tehdit etmeye başlamıştır. Verim artışı ile yetinilmemiş, genetik bilimin tüm teknolojileri de kullanılmaya başlanmış, bitki ve hayvanların DNA yapıları değiştirilmiş, melezleme ve klonlama yöntemleri uygulanmıştır. Tüm bunların sonucunda ekolojik denge bozulmakla kalamamış, gıdaların doğal aromaları da değişmiş; kullanılagelen sentetik kimyasal maddeler, başta insan olmak üzere bütün canlılar üzerinde olumsuzluğa yol açmıştır. Ancak bundan sonra yapılması gereken, uygulanan bu yanlış yöntemlerden vazgeçerek, çevre için gerekli önlemleri de alarak üretimi arttırmak ve sağlıklı toplumlar yetiştirmektir.
Kayıt Giriş Tarihi
(dc.date.accessioned)
2024-03-29
Açık Erişim Tarihi
(dc.date.available)
2024-03-29
Yayın Yılı
(dc.date.issued)
2008
Tek Biçim Adres
(dc.identifier.uri)
https://hdl.handle.net/20.500.14114/5932
ISBN
(dc.identifier.isbn)
978-9944-0-199-0-3
Dil
(dc.language.iso)
tur
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Uluslararası Ekolojik Su Ürünleri Standartları
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Ülkemizde Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Genel Bir Bakış
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Su Ürünlerinde Yem Kullanımı ve Yemlemeye İlişkin Kavramlar
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Ekolojik Sertifikalandırma İle İlgili Sorunlar
Konu Başlıkları
(dc.subject)
Sonuç
Haklar
(dc.rights)
Ekololojik Yaşam derneğ, (EKODER)
İlk Sayfa
(dc.identifier.startpage)
1
Son Sayfa
(dc.identifier.endpage)
357
Analizler
Yayın Görüntülenme
Yayın Görüntülenme
Erişilen ülkeler
Erişilen şehirler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve çerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms